Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

ONTBIJTSHAKSHUKA

Eet je liever geen nachtschade dan kun je de paprika in dit recept weglaten en vervangen door extra champignons of bijvoorbeeld stukjes courgette. Het recept is voor 1 persoon of als je niet zo’n grote eter bent voor 2.
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 gele paprika in stukjes
  • 75 gr boerenkool fijn gesneden
  • 100 gr kastanje champignons klein gesneden
  • 3 eieren
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • 1 el kokosolie

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de paprika als eerste gaar. Voeg de champignons toe en bak deze even goed mee tot ze gaar zijn. Voeg als laatste de boerenkool mee en bak dit voor ongeveer 5 minuten tot het geslonken is.
  • Maak drie gaatjes tussen de groenten in de pan en breek hier de eieren in. Doe een deksel op de pan en laat het een minuutje of vijf garen of tot de eieren gestold zijn.
  • Bestrooi met de verse peterselie en peper en zout naar smaak en serveer meteen.
Gang: Ontbijt
Trefwoord: boerenkool, champignons, paprika

Nutrition

Calorieën: 288kcal, Koolhydraten: 19g, Eiwit: 23g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 491mg, Natrium: 224mg, Kalium: 1251mg, Vezels: 2g, Suiker: 2g, Vitamine A: 8443IU, Vitamine C: 308mg, Calcium: 218mg, Ijzer: 4mg