Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Bloemkoolpopcorn

Lijkt het op echte popcorn? Nou nee dat niet natuurlijk maar het is wel een lekker en pittig snackje voor als je tussendoor even ergens op wilt knabbelen.
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • ½ bloemkool in kleine roosjes
  • 1 tl zout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el olijfolie of kokosolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Doe de bloemkool en de rest van de ingredienten in een schaal en meng goed door elkaar. Spreid dan uit op een bakblik in een enkele laag.
  • Rooster de bloemkool voor ongeveer 20-30 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Laat volledig afkoelen en doe dan over in een bakje om mee te nemen.

Nutrition

Calorieën: 163kcal, Koolhydraten: 8g, Eiwit: 3g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 2g, Natrium: 1207mg, Kalium: 453mg, Vezels: 3g, Suiker: 3g, Vitamine A: 493IU, Vitamine C: 69mg, Calcium: 32mg, Ijzer: 1mg