Glutenvrije pompoentaart
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Glutenvrije pompoentaart

Bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 12 personen

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 100 gr amandelmeel
  • 20 gr kokosmeel
  • 70 gr tapiocameel
  • 120 ml kokosolie plus extra om in te vetten
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 ei

Voor de vulling

  • 435 gr pompoenpuree
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/4 tl gemalen kardemom
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 3 el ahornsiroop
  • 200 ml kokosroom
  • snufje zout

Voor de topping

  • 90 gr walnoten grofgehakt
  • 20 gr kokosvlokken

Instructies

  • Maak eerst het deeg. Doe hiervoor alle ingredienten voor het deeg, behalve het ei, in de keukenmachine en draai tot grove kruimels. Voeg nu het ei toe en draai het geheel tot een deeg. Stort uit op een stuk plastic folie, druk bij elkaar en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm intussen de oven voor op 180˚C. Vet een taartvorm (doorsnede 22 cm) met losse bodem in met kokosolie. Druk het deeg in een gelijkmatige laag in de vorm uit, druk ook goed aan bij de randen. Prik gaatjes in de bodem en bak de deegbodem ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Haal de vorm uit de oven en laat de deegbodem even afkoelen terwijl je de vulling maakt. Klop hiervoor alle ingredienten voor de vulling met een garde of mixer goed door elkaar.
  • Giet de vulling in een gelijkmatige laag op de deegbodem en zet de vorm terug in de oven. Bak de taart ongeveer 45 minuten tot de vulling redelijk stevig aanvoelt.
  • Haal de pompoentaart uit de oven en laat volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Bestrooi voor serveren met de grofgehakte walnoten en de kokosvlokken.
Trefwoord: pompoen

Nutrition

Calorieën: 326kcal, Koolhydraten: 18g, Eiwit: 6g, Vet: 28g, Verzadigd vet: 16g, Cholesterol: 55mg, Natrium: 127mg, Kalium: 202mg, Vezels: 4g, Suiker: 6g, Vitamine A: 5721IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 52mg, Ijzer: 2mg