Kneed alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine of met de hand tot je een samenhangend deeg hebt. Verpak dit in plasticfolie en laat minimaal een half uur rusten in de koeling.
Maak ondertussen de vulling klaar. Verwarm de room tot lauwwarm en zet apart. Smelt de suiker in 1 eetl. water en laat rustig karameliseren (niet in roeren want dan klontert de suiker). Als je een mooie goudbruine karamel hebt dan voeg je langzaam en al roerend de room toe (pas op spatten). Breng aan de kook en laat even kort doorkoken. Roer als laatste de gehakte walnoten erdoor.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Rol 2/3 deel van het deeg uit tot een plak van ongeveer 4 mm dikte en bedek hiermee een ingevette bakvorm. Doe de vulling in de vorm en denk af met de rest van het deeg. Maak met een mesje enkele inkepingen in het deeg zodat stoom kan ontsnappen en je deeg niet bol gaat staan. Bestrijk de bovenkant van je taart met losgeklopt ei.
Bak de taart ongeveer 40 minuten op 180C tot mooi goudbruin.
Laat afkoelen en serveer met een lekkere dot opgeklopte room.