Wentelteefjes van krentenbrood
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Wentelteefjes van krentenbrood met chocola

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Equipment

Ingredi├źnten

  • 3 eieren middelgroot
  • 1 el slagroom
  • 1 el honing
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 1/2 tl gember
  • 4 plakken oud krentenbrood zonder spijs
  • 25 gr roomboter om in te bakken
  • 1 banaan rijp
  • 75 gr pure chocola gesmolten

Instructies

  • Maak eerst het beslag voor de wentelteefjes door de eieren te mengen met de slagroom, honing, vanille extract en specerijen. Leg hier de vier plakken brood een voor een in en laat ze het mengsel even goed opzuigen.
  • Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes om en om bruin. Serveer met plakjes banaan en druppel er gesmolten chocola over. Chocola smelt je het beste au bain-marie. Zet een pannetje met water op, breng aan de kook en doe de chocola in een hittebestendige kom. Laat dit smelten boven het pannetje met water.
Gang: Ontbijt
Trefwoord: banaan, chocola, krentenbrood, slagroom

Nutrition

Calorie├źn: 319kcal, Koolhydraten: 37g, Eiwit: 7g, Vet: 17g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 141mg, Natrium: 187mg, Kalium: 265mg, Vezels: 3g, Suiker: 19g, Vitamine A: 408IU, Vitamine C: 3mg, Calcium: 47mg, Ijzer: 2mg