Vega tajine met pompoen en abrikoos
Recept afdrukken
3.5 van 2 stemmen

Pompoenstoofschotel

Bereidingstijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 gr pompoenblokjes
  • 1 tl kaneel gemalen
  • 1 tl komijn gemalen
  • 2 tl kurkuma gemalen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 100 gr abrikozen gedroogd, grof gehakt
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 takjes munt blaadjes fijngehakt
  • 2 takjes koriander fijngehakt
  • Bloemkoolrijst met geschaafde amandelen om te serveren
  • 1-2 el granaatappelpitjes om te serveren

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een ruime pan. Voeg de ui toe en bak deze glazig. Meng daarna de knoflook en de pompoenblokjes erdoor en bak ze een paar minuten mee
  • Meng de kaneel, komijn, kurkuma en de paprikapoeder door het uimengsel en laat bakken tot de specerijen beginnen te geuren. Zorg ervoor dat ze niet verbranden. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de abrikozen en de bouillon toe. Breng tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat 30 minuten rustig pruttelen. Voeg indien nodig extra vocht toe als de massa te droog wordt. Aan het einde van de bereidingstijd kun je de bloemkoolrijst bakken.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en zout en schep in een schaal. Bestrooi met de kruiden en de granaatappelpitjes en serveer met de bloemkoolrijst met amandelen.

Nutrition

Calorie├źn: 184kcal, Koolhydraten: 38g, Eiwit: 5g, Vet: 4g, Verzadigd vet: 3g, Natrium: 639mg, Kalium: 1108mg, Vezels: 6g, Suiker: 24g, Vitamine A: 12571IU, Vitamine C: 23mg, Calcium: 94mg, Ijzer: 4mg