Zoete aardappel ramen noodles
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Zoete aardappel ramen noodle bowl

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

  • 2 flinke zoete aardappel in noodles gedraaid
  • 200 gr kip gekookt en geplukt
  • 300 gr paddenstoelen diverse soorten, in stukken
  • 2 gekookte eieren
  • 2 bosuitjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el coconut aminos
  • 1 el kokosolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tl gember
  • ┬Ż tl citroengras

Instructies

  • Verhit een flinke soeppan met een klein beetje kokosolie. Voeg hier de knoflook, ui, gember en citroengras aan toe en bak dit op niet te hoog vuur even aan. Voeg de bouillon en de coconut aminos toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Breng aan de kook.
  • Bak ondertussen de paddenstoelen in een koekenpan goudbruin en gaar. Zodra de bouillon kookt voeg je de zoete aardappelnoedels toe en deze laat je even meekoken tot ze beetgaar zijn.
  • Neem twee flinke kommen en verdeel de zoete aardappelnoedels hierover. Giet de bouillon eroverheen en top met de gekookte kip, de paddenstoelen en de bosuitjes.