Toen ik opgroeide maakte mijn moeder vaak stoofpeertjes. Ik dacht altijd dat die rood van zichzelf waren, dus stel je de teleurstelling voor toen ik voor het eerst zelf stoofpeertjes bereidde. Bleek dat mijn moeder er “perenroodsuiker” doordeed. Maar ook zonder dat kun je heerlijk rode peertjes krijgen!
Bereidingstijd: 50 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
4stoofperen
1literrood druivensap
500grkokosyoghurt
1-2elhoning
1kaneelstokje
2ster anijs
Instructies
Giet het druivensap in een pan die niet al te groot is. Als je er straks de peren indoet moeten ze onder staan.
Schil de peren en zet ze in het druivensap. Doe de kaneelstokjes en de steranijs erbij en breng aan de kook.
Laat ongeveer 40 minuten koken of tot een vork met gemak door de stoofpeertjes heen gaat. Hoe lang het precies duurt ligt aan hoe dik de stoofpeertjes zijn.
Laat de peertjes iets afkoelen in het vocht.
Als je klaar bent om ze te serveren doe je kokosyoghurt op een bord en hierop zet je de stoofpeertjes neer. Besprenkel met de honing en serveer.
Notities
Bij de berekening van de voedingswaarde wordt het druivensap meegeteld. Dit 'eet' je in principe niet op natuurlijk maar gebruik je mogelijk wel als extra sap