Spaghetti pompoen is vaak verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Kun je hem niet vinden dan kun je ook een gewone pompoen gebruiken. Maak hier dan een puree van want draden trekken doet een gewone pompoen niet.
Bereidingstijd: 1 uuruur
Porties: 2personen
Ingrediënten
300grkipdij filet
1spaghetti pompoen
peper
zout
1elThaise groene curry kruidenvan Jonnie Boer
Instructies
Verwarm de oven op 200˚C.
Snij boven en onderkant van de spaghetti pompoen af. Zet hem op zijn kant en snij de pompoen doormidden. Pas op want het is een harde pompoensoort en niet heel makkelijk te snijden dus gebruik een goed scherp mes!
Haal de pitten uit de binnenkant en maak die een beetje schoon. Bestrijk de hele binnenkant met wat olie en bestrooi met peper en zout.
Leg de twee helften op een bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster in de oven voor ongeveer 60 minuten of tot een vork er makkelijk in gaat.
Haal uit de oven en trek met een vork draden van de binnenkant. Doe die over in een grote schaal.
Bestrooi de kipdij met de thaise kruiden en wat zout en bak die op hoog vuur gaar en krokant. Serveer de kip met de spaghetti pompoen.