Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Rozemarijncrackers

Bereidingstijd: 35 min
Porties: 15 crackers

Ingrediënten

  • 85 gr amandelmeel
  • 100 gr zonnebloempitten
  • 80 gr chiazaad
  • paar takjes rozemarijn naalden alleen gebruik, fijn gehakt
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 grote eieren
  • 3 el olijfolie
  • 2 el sesamzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng alle ingrediënten samen en stort het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier een tweede vel op en druk het deeg eerst met de hand een beetje uit. Neem daarna een roller en rol het uit tot een dunne laag. Haal het bovenste vel eraf en gebruik een pizzames om de plaat met deeg te verdelen in vierkantjes of rechthoekjes.
  • Schuif in de oven en bak voor 20-25 minuten of tot de crackers gaar zijn.
  • Laat afkoelen en breek dan op de snijrand af.
  • Erg lekker met gerookte zalm!
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: amandelmeel, rozemarijn, zonnebloempitten

Nutrition

Calorieën: 137kcal, Koolhydraten: 5g, Eiwit: 4g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 1g, Cholesterol: 22mg, Natrium: 88mg, Kalium: 95mg, Vezels: 3g, Suiker: 1g, Vitamine A: 32IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 73mg, Ijzer: 1mg