meerzaden crackers
Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Meerzaden crackers

Bereidingstijd: 25 min
Porties: 25 crackers

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe alle zaden, het kokosmeel en het zout in een grote kom en meng dit goed. Voeg de natte ingredienten toe en meng tot 1 deeg. Gebruik je handen indien nodig.
  • Afhankelijk van het formaat van je bakplaat heb je hier 1 of 2 bakplaten voor nodig. Rol het uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Dit is het makkelijkste als je de bakplaat bekleed met bakpapier. Hierop leg je het deeg. Bedek deze met een ander stuk bakpapier en hiertussen rol je het deeg uit.
  • Verwijder het bovenste vel en bestrooi nog met wat grof zeezout. Druk dit met de hand ietsje in het deeg en bak de crackers voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen en breek in stukken. Wil je er wat nettere vormen van maken snij het dan direct uit de oven met een pizzasnijder in repen.
  • Zoals de meeste glutenvrije crackers is het wat kruimeliger dan een ‘gewone’ cracker. Hou daar rekening mee als je er beleg op doet! (oftewel hou er een bordje onder)