Lekker pompoenbrood
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Pompoenbrood

Dit brood is heerlijk en wat zoeter door de pompoenpuree waardoor het ook goed als traktatie kan dienen.
Bereidingstijd: 50 min
Porties: 10 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • 80 ml ahornsiroop
  • 60 ml avocado-olie
  • 130 gr amandelmeel
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 60 gr tapiocameel
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl bakzout
  • 2 t; kaneel
  • 1 tl gember
  • ½ tl zeezout
  • 300 gr pompoenpuree
  • 75 gr geraspte appel
  • 3 el gedroogde cranberries of krenten
  • 50 gr walnoten gehakt
  • 60 gr geraspte kokos plus extra voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en mix dit goed. Doe vervolgens in een andere kom alle natte ingrediënten en klop dit goed door.
  • Doe de twee bij elkaar en mix het.
  • Bekleed het bakblik met bakpapier en stort het beslag in de vorm. Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot een houten prikker er schoon weer uit komt. Laat het brood helemaal afkoelen voor je het aansnijd! Bestrooi met nog wat extra geraspte kokos.
Keuken: paleo
Trefwoord: pompoen

Nutrition

Calorieën: 290kcal, Koolhydraten: 24g, Eiwit: 6g, Vet: 21g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 49mg, Natrium: 204mg, Kalium: 262mg, Vezels: 4g, Suiker: 11g, Vitamine A: 4740IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 106mg, Ijzer: 2mg