Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

SUPERGROENE ROERBAK

Dit is het ultieme gerecht om allerlei restjes uit je koelkast op te maken. Gebruik bijvoorbeeld courgette, groene paprika, andijvie of wat je maar voor groens nog hebt liggen. Je kunt dit prima vegetarisch eten maar ook met pittig gekruide runderreepjes of kipblokjes.
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 100 gr spinazie
  • 1 broccoli
  • 100 gr boerenkool
  • 100 gr groene asperge tips
  • 1-2 lente uitjes in ringetjes
  • peper en zout
  • Hazelnootjes gehakt om te serveren

Rucolapesto

  • 75 gr rucola
  • 135 ml olijfolie
  • 50 gr cashewnootjes
  • ½ tl zout of naar smaak
  • 3 el pesto (dit gebruik je uiteindelijk in het recept)

Instructies

  • Doe alle rucola in het bakje van de staafmixer. Voeg de cashewnootjes en het zout toe en wat van de olie. Mix tot het gladder is, voeg de rest van de olie toe tot het een dikke maar min of meer gladde substantie wordt.
  • Breek de broccoli in roosjes en snij de asperge tips in 2 -3 stukken. Neem een ruime wok en verhit de kokosolie. Begin met het bakken van de broccoli. Die duurt het langste. Na 5 minuten voeg je de asperge tips toe, de boerenkool en een scheutje water. Doe de deksel op de pan en laat dit even 5 minuutjes stomen.
  • Haal de deksel weg en voeg de spinazie als laatste toe. Zodra deze is geslonken voeg je 3 el van de rucola pesto toe en de gehakte lente uitjes. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met de hazelnoten eroverheen gestrooid.

Nutrition

Calorieën: 297kcal, Koolhydraten: 31g, Eiwit: 14g, Vet: 17g, Verzadigd vet: 8g, Cholesterol: 2mg, Natrium: 371mg, Kalium: 1586mg, Vezels: 11g, Suiker: 7g, Vitamine A: 12469IU, Vitamine C: 349mg, Calcium: 316mg, Ijzer: 6mg