Snelle barbecuesaus
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Snelle barbecuesaus

Deze barbecuesaus is klaar in 15 minuten en is heerlijk! Dit recept maakt ongeveer 300-400 ml
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 400 ml

Ingrediƫnten

  • 300 gr tomatenpuree
  • 100 ml kokend water
  • 3 el appelciderazijn
  • 3 medjool dadels fijngesneden
  • 1/2 el kokosolie
  • 1/2 tl mosterdpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 uipoeder
  • 2 el kokosnoot aminos

Instructies

  • Doe de tomatenpuree, kokende water, de appelciderazijn en de fijngesneden dadels in een blender. Laat het even 10 minuten staan zodat de dadels wat zachter worden.
  • Draai de ingrediĆ«nten in de blender glad. Schraap zo nodig de zijkanten een paar keer schoon zodat alles goed wordt vermengd. Zet het tomatenpuree mengsel apart
  • Verwarm de kokosolie in een steelpannetje op medium vuur. Voeg de mosterdpoeder, de gerookte paprika, uienpoeder en de kokosnoot aminos toe en roer tot het gaat geuren. Dit duurt ongeveer 30 seconden.
  • Haal het pannetje van het vuur, voeg het tomatenpureemengsel toe en roer goed. Voeg 150 ml water toe, zet het pannetje terug op het vuur en laat het zachtjes koken met de deksel er schuin op (het spettert nogal dus zoner deksel zit je keuken onder de tomatenprut) tot de saus de gewenste dikte heeft. Houd er rekening mee dat de saus wat dikker wordt als deze is afgekoeld.
  • Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Schep in een schone afsluitbare pot en bewaar maximaal 2 weken in de koelkast.