Glutenvrije amandel chocolade wafels
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Glutenvrije amandel-chocoladewafels

Bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 115 ml kokosmelk
  • 75 gr amandelboter (amandelpasta)
  • 40 gr ghee gesmolten, plus extra om in te vetten
  • 100 gr amandelmeel
  • 15 gr tapiocameel
  • 35 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zeezout
  • 2 el cacaopoeder

Voor de saus

  • 3 el kokosyoghurt
  • 1 el ahornsiroop
  • 1/2 el amandelboter amandelpasta

Om te serveren

Instructies

  • Meng de eieren met de kokosmelk, amandelboter en de ghee. Roer het goed door elkaar zodat het een geheel wordt. Meng in een tweede kom het amandel- en tapiocameel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, het zeezout en de cacaopoeder.
  • Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten en roer goed met een garde door tot je een egaal beslag hebt.
  • Verwarm een wafelijzer voor en vet de platen goed in. Vul het ijzer met het beslag en bak de wafels goudbruin en gaar. Haal ze eruit en bak zoveel wafels tot het beslag op is. laat ze afkoelen of eet meteen.
  • Meng de ingrediënten voor de saus goed door en serveer de wafels met de bananen en de saus erover.

Nutrition

Calorieën: 514kcal, Koolhydraten: 41g, Eiwit: 14g, Vet: 37g, Verzadigd vet: 10g, Cholesterol: 107mg, Natrium: 198mg, Kalium: 575mg, Vezels: 7g, Suiker: 19g, Vitamine A: 157IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 219mg, Ijzer: 3mg