Ondanks dat alles wordt klaargemaakt in 1 enkele ovenschaal kun je niet al te ver van de oven vandaan want elke 10 minuten moet er weer wat bij gedaan worden. Natuurlijk kun je ook andere groentes gebruiken of er voor kiezen om – bijvoorbeeld – de biet al van tevoren te garen. Dat scheelt tijd, maar echt veel werk is het niet.
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur
Porties: 3personen
Ingrediënten
1grote rode bietin stukken van 2 cm gesneden
1grote zoete aardappelin stukken van 2 cm gesneden
1rode uiin vieren
1paprikain stukken
2grote wortelsin stukken
2elolijfolie
peper
zout
300grrundergehakt
1elgedroogde kruiden
200grkerstomaatjes
3eieren
sla om te serveren
Verse peterseliegehakt, om te serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Begin eerst met het roosteren van de biet. Doe die in een ruim bakblik, besprenkel met wat van de olie en peper en zout en rooster voor ongeveer 20 minuten. Haal uit de oven en voeg de rode ui, zoete aardappel, paprika, wortel toe. Doe er desgewenst nog wat olie en peper en zout over en zet weer terug in de oven voor 20 minuten.
Kruid het gehakt met peper, zout en gedroogde kruiden naar keus. Haal het bakblik weer uit de oven en verdeel het gehakt erover en de kerstomaatjes. Zet weer 10 minuten terug.
Haal weer uit de oven en maak drie gaten waar je de eieren in breekt. Zet wederom voor 10 minuten in de oven. Haal eruit en serveer in het bakblik met sla erbij en wat verse kruiden eroverheen.