Kipcitroen ovenschotel
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Kipcitroen ovenschotel

Een heerlijke en makkelijke ovenschotel
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten met vel
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 prei in dunne ringen
  • 50 ml Brassica olie met botersmaak
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 ml slagroom (voor zuivelvrij gebruik kokosroom)
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout
  • 2 citroenen 1 het sap en 1 in dunne plakken
  • rozemarijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Kruid de kippenpoten naar wens met zout en peper of je favoriete kipkruiden. Vet een ovenschaal in met wat olie en leg de kippenpoten in de ovenschaal. Zet de kip in de oven voor 30 minuten
  • Neem een steelpan en verhit hierin de Brassica olie met botersmaak. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak tot deze glazig zijn. Voeg de bouillon, citroensap en witte wijn toe en laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten pruttelen tot de prei mooi gaar is.
  • Voeg de room toe en kook nog even door tot de saus iets indikt. Na 30 minuten haal je de ovenschotel uit de oven en giet je de saus om de poten heen. Zorg dat het niet op het vel terechtkomt!
  • Rangschik de plakjes citroen om de kip heen en doe de rozemarijn erbij.
  • Zet weer terug in de oven voor ongeveer 20 minuten. Serveer de kip met rijst

Notities

Afhankelijk van het formaat van de kippenpoten is dit een gerecht voor twee of voor vier personen. Gecombineerd met rijst of een ander bijgerecht is het behoorlijk machtig. Vandaar dat ik uit ben gegaan van vier personen

Nutrition

Calorieën: 548kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 23g, Vet: 43g, Verzadigd vet: 12g, Cholesterol: 157mg, Natrium: 210mg, Kalium: 508mg, Vezels: 3g, Suiker: 5g, Vitamine A: 1207IU, Vitamine C: 38mg, Calcium: 76mg, Ijzer: 2mg