Groene mangosalade
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Groene mangosalade

Voor deze salade gebruik je onrijpe mango’s. Die zijn vaak wat lastiger te vinden maar een goed harde mango uit de winkel doet het vaak ook goed. Probeer het anders eens bij de toko voor de echt groene mango’s.
Totale tijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 onrijpe mango’s
  • 1 rood uitje heel dun gesneden
  • 2 el geroosterde cashewnoten grof gehakt
  • 1 rode chili peper zaadlijsten en zaadjes verwijderd
  • 2 takjes munt fijn gesneden

Dressing:

  • 1 el vissaus
  • 1 el honing
  • 60 ml heet water

Instructies

  • Snij vanaf de zijkant van de mango hele dunne plakken. Doe dit tot de pit en snij dan van de andere kant dezelfde soort plakken. Leg een paar plakken op elkaar en snij deze in hele dunne reepjes. Doe in een kom, samen met het uitje en de rode peper.
  • Maak de dressing door de ingredienten te combineren en giet een gedeelte bij de mango. Hou de rest apart. Laat het even staan tot serveren.
  • Strooi dan de munt en de cashewnoten erover en serveer met de extra dressing ernaast.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: mango