Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Worteltaart met kokos icing
Deze worteltaart is met stip gestegen in mijn lijstje van favoriete baksels. Makkelijk en verslavend lekker!
Bereidingstijd:
45
minuten
min
Porties:
10
personen
Equipment
Bakvorm van 20 cm doorsnede
Ingrediënten
Voor de cake
200
gr
amandelmeel
25
gr
tapioca
½
tl
bakzout
½
tl
zout
1
el
kaneel
½
tl
kardemom
¼
tl
nootmuskaat
3
grote eieren op kamertemperatuur
250
ml
kokosmelk
1
el
citroensap
95
ml
kokosolie
gesmolten en afgekoeld tot kamertemperatuur
140
gr
kokosbloesemsuiker
1
tl
vanille extract
170
gr
geraspte wortel
Topping
50
gr
walnoten
gehakt
50
gr
kokosflakes
Icing
75
gr
cashewnoten
geweekt
3
el
kokosmelk
3
el
ahornsiroop
sap van ½ sinaasappel
½
tl
vanille extract
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Doe amandelmeel, tapioca, bakzout, specerijen en zout in een kom en meng dit goed door elkaar. Zet apart.
In een andere kom meng je de eieren, kokosmelk, citroensap, suiker, kokosolie en vanille.
Roer de droge ingredienten door de natte ingredienten en meng het geheel goed. Als laatste doe je de geraspte wortel erdoor en roer dit erdoor.
Neem een vierkante of ronde bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Doe het deeg erin en druk waar nodig even goed in de vorm.
Bestrooi met de topping en zet in de oven voor 30 minuten of tot gaar en goudbruin.
Het wordt niet heel hoog, maar dat is prima
Maak de icing door de cashewnoten af te gieten en te mengen met de andere ingrediënten tot een glad geheel.
Laat de worteltaart helemaal afkoelen voor je de icing eroverheen doet.