Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Thaise noodlesoep

Deze heerlijke noodlesoep zit vol met de geuren van Azie. De soep is bovendien paleo, low carb en whole30 proof
Bereidingstijd: 30 min
Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

  • 500 ml runderbouillon
  • 1/2 stengel citroengras gekneusd
  • 5 cm gember of galangal in plakjes
  • 2 djeroek peroet blaadjes (toko)
  • 1 rode chili peper in dunne ringetjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 100 gr shiitake in plakjes
  • 150 gr biefstuk zo dun mogelijk gesneden
  • 2 courgette in noodles/spaghetti
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 2 el koriander fijngehakt

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook en voeg het citroengras, de gember en de djeroek peroet blaadjes toe. Zet het vuur laag en laat de bouillon 5-10 minuten zachtjes koken
  • Voeg daarna de rode peper, de tomaat en de shiitakes toe en de bouillon nog even zachtjes koken tot de tomaat uit elkaar begint te vallen en de shiitakes gaar zijn
  • Verdeel intussen de courgette noodles over 2 kommen en leg hier de plakjes biefstuk op; door de hete bouillon zal de biefstuk een beetje garen in de bouillon
  • Haal de pan van het vuur. Breng de bouillon op smaak met de vissaus. Halveer de limoen, pers het sap van 1 helft uit en voeg aan de bouillon toe. Snij de andere helft in partjes
  • Schep de bouillon in de kommen en bestrooi de soep met de bosuitjes en de koriander. Serveer met de partjes limoen erbij.

Nutrition

Calorie├źn: 252kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 24g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 46mg, Natrium: 597mg, Kalium: 1401mg, Vezels: 4g, Suiker: 9g, Vitamine A: 775IU, Vitamine C: 43.8mg, Calcium: 57mg, Ijzer: 2.9mg