Verwarm de oven voor op 200 ˚C.Voor het maken van de tarte tatin gebruikten we een speciale pan van Creuset die Caroline toevallig had maar een goede koekenpan lukt ook.
Zet de pan op het vuur en snij de rabarber stengels op maat zodat ze in de pan passen. Doe de suiker in de pan en laat dit tot karamel kleuren. Laat het niet te donker worden want het moet ook nog even in de oven.
Zodra de suiker een paar tinten donkerder is geworden leg je de stengels rabarber tegen elkaar aan in de pan. De bolle kant van de rabarber laat je naar beneden wijzen (dat wordt straks immers de bovenkant) Verdeel de boter over de bovenkant en leg het bladerdeeg er bovenop. Dek het een beetje toe dus stop de randen van het deeg in de pan.
Overtollig bladerdeeg verwijder je. Bestrijk desgewenst de bovenkant van het bladerdeeg nog met een beetje eigeel en zet voor ongeveer 20 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar.
Haal uit de oven en laat heel even rusten. Leg een bord op de pan en draai het geheel in een keer om. Let op want de karamel is heel heet!
Serveer de tarte tatin met vanille ijs of slagroom en eet meteen. Koud is het ook lekker maar warm het allerlekkerste!