Verwarm de oven op 170˚C en bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Zet apart.
In een mengkom of in de kom van de mixer doe je de olie en honing bij elkaar en klop dit voor ongeveer 30 seconden. Het komt niet echt bij elkaar maar dat komt goed zodra je de eieren erbij doet.
Breek de eieren een voor een in de kom en klop even heel kort door. Doe de appelcompote erbij en klop nog eens kort. Voeg dan het amandelmeel erbij, bakpoeder, snufje zout en kaneel. Roer dit met een spatel erdoor.
Stort het beslag in je klaarstaande vorm. Snij met een scherp mes twee plakken uit het midden van de peer. Haal daar de pitjes uit en druk de twee peerhelften in het beslag. Eet de rest van de peer op ;)
Zet de cake in de voorverwarmde oven en laat rustig voor 50 minuten garen of tot goudbruin en gaar. Gaat het te hard en wordt de cake te bruin dek dan af met aluminiumfolie en laat nog even doorgaren
Laat volledig afkoelen voor je de cake aan gaat snijden. Hij wordt tijdens het afkoelen nog steviger.