Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Rabarber tulband
Porties:
1
tulband, 1,5 liter inhoud
Ingrediƫnten
350
gr
rabarber
350
gr
bloem
200
gr
suiker
225
gr
Griekse yoghurt
2
tl
bakpoeder
1
tl
baking soda
115
gr
boter
gesmolten
3
eieren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180KC
Smeer een tulbandvorm in met boter. Goed in alle hoekjes en gaten! Bestuif met bloem en klop het overtollige bloem uit de vorm. Zet apart tot gebruik.
Doe all droge ingredienten bij elkaar in een kom en meng dit goed.
Doe alle natte ingredienten bij elkaar (behalve de rabarber) en klop dit even goed door.
Meng de twee samen en roer met een pollepel even goed tot het 1 geheel wordt. Roer de stukjes rabarber door het deeg en doe over in de tulbandvorm.
Zet in de voorverwarmde oven en bak voor 45-50 minuten of tot een houten prikker er gaar uitkomt.
Laat de tulband eerst 5-10 minuten in de vorm afkoelen voor je het op een afkoelrek stort. Laat helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.