Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Appelbrood
Dit heerlijke brood is glutenvrij en paleo. En gewoon enorm lekker!
Totale tijd:
1
uur
uur
45
minuten
min
Porties:
12
personen
Ingrediënten
160
gr
amandelmeel
2
rijpe bananen
2
tl
bakpoeder
2
tl
kaneel
2
eieren
300
gr
kokosyoghurt
125
ml
olijfolie
350
gr
geraspte appel
ongeveer 3 appels
100
gr
kokosmeel
120
gr
gedroogde cranberries
1
broodblik van 1,5 liter
Topping:
50
gr
pecannoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 160˚C.
Doe alle ingredienten behalve de pecannoten in de kom van de keukenmachine en mix dit even kort door tot alles gemengd is.
Bekleed je bakblik met bakpapier en doe het beslag erin. Bestrooi met de gehakte pecannoten en zet in de oven voor 1 uur en 30 minuten.
Ik gebruikte een hoog broodblik, maar gebruik je hier een standaard cakeblik check dan na 1 uur en 15 minuten of het brood gaar is.
Nutrition
Calorieën:
355
kcal
,
Koolhydraten:
26
g
,
Eiwit:
6
g
,
Vet:
27
g
,
Verzadigd vet:
8
g
,
Cholesterol:
27
mg
,
Natrium:
32
mg
,
Kalium:
205
mg
,
Vezels:
7
g
,
Suiker:
13
g
,
Vitamine A:
68
IU
,
Vitamine C:
3
mg
,
Calcium:
52
mg
,
Ijzer:
2
mg