Deze lekkere chocoladebroodjes maak je eenvoudig met croissantdeeg en een pot chocoladepasta.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 6broodjes
Ingrediënten
2blikjescroissantdeeg(de kleine)
1potchocoladepastapuur
3 elpoedersuiker
1limoensap
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Maak de blikjes croissantdeeg open en scheur ze op de perforatielijn door. let op: je haalt ze niet helemaal uit elkaar maar je scheurt de inhoud van elk blikje in drie stukken. Elk stuk bestaat dus uit twee "croissants". Zorg dat je de gaatjes een beetje dicht knijpt.
Bestuif een glad oppervlak met een beetje bloem en leg hier de rechthoekige plak croissantdeeg op. Rol dit uit met een deegroller tot een iets dunner geheel. Smeer dit in met chocoladepasta (nutella kan ook als je dat lekkerder vindt). Rol nu in de lengte op.
je hebt nu een lange dunne rol. Deze snij je met een scherp mes in de lengte doormidden. Je ziet nu alle chocolade laagjes goed zitten. Maak hier een vlecht van en draai de vlecht vervolgens weer in een rondje. Druk een beetje aan en leg op een bakplaat. Dit herhaal voor alle plakken totdat je 6 broodjes op de plaat hebt liggen
Schuif in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten
De icing maak je door de poedersuiker te mengen met het sap van de limoen. Drizzle de icing over de (afgekoelde) chocoladebroodjes en serveer meteen