Laat de boter eerst op kamertemperatuur komen, dan kun je deze makkelijker mixen met de overige ingrediënten. Mix de roomboter met de basterdsuiker tot een romig geheel. Voeg vervolgens het ei en het vanille extract toe en mix tot deze helemaal zijn opgenomen. Voeg de bloem toe aan het mengsel en kneed met een mixer tot een soepel en stevig deeg. Dit kun je natuurlijk ook met je handen doen als je hiervoor niet de geschikte deeghaken hebt.Vervolgens laat je het deeg minimaal één uur koelen in de koelkast. Om te zorgen dat je daarna makkelijk de koekjes kunt uitsteken maak ik het deeg met mijn handen altijd al zo plat en rechthoekig mogelijk. Verpak het in plasticfolie en laat in ieder geval één uur rusten in de koeling. Verwarm ondertussen de oven voor op 180C. Als je deeg voldoende gekoeld is, kun je het verder uitrollen tot ongeveer 0,5 cm dikte. Steek vormpjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg ervoor dat er wat ruimte is tussen de koekjes zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Bak de koekjes ongeveer 10-12 minuten in de oven, beetje afhankelijk van de dikte en laat daarna eerst even afkoelen voordat je ze overschept op een taartrooster. De koekjes zijn namelijk nog zacht wanneer ze uit de oven komen en kunnen anders makkelijk breken! Als je twijfelt of je koekjes gaar zijn kun je op het volgende letten; wanneer de randen van de koekjes lichtbruin beginnen te verkleuren zijn ze klaar.Om de koekjes verder te decoreren is het wel belangrijk dat ze eerst goed afgekoeld zijn!