Geïnspireerd op de Indiase keuken is deze pittige bloemkoolrijst met ei.
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
1bloemkool tot rijst gemalen
6eierengekookt
1groterode ui, gesnipperd
2teentjes knoflookfijn gehakt
1elkokosolie om te bakken
1laurierblad
1kaneelstokje
3kardemom peuleneven gekneusd
1tlkurkuma
3-4elcurry pasterecept hieronder
75grrozijnen
koriander
Instructies
Neem een grote koekenpan of hapjespan en verhit hierin de kokosolie. Bak de ui tot glazig en voeg de knoflook toe. Voeg het laurierblad, het kaneelstokje en de kardemom peulen toe en bak dit op laag vuur tot het geurig is geworden. Voeg de kurkuma toe en de curry paste en bak even mee. Voeg de bloemkool en de rozijnen toe en bak op rustig vuur tot de bloemkool gaar is. Vergeet niet om voor het serveren kaneel, kardemom en laurierblad te verwijderen!
Serveer de rijst met verse koriander en de gekookte eieren.