Pocheer de kipfilets in ongeveer 500 ml kippenbouillon met de (hele) peperkorrels. Laat dit zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en laat nog 15 minuten in de vloeistof liggen.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en doe hetzelfde met de sesamzaadjes. Zet apart voor later.
Scheur de kipfilets in smalle reepjes. Dit gaat goed met twee vorken of met je handen. Was en bereid de groenten. Combineer de kip, komkommer, sjalotjes en de chili in een kom. Voeg de helft van de muntblaadjes toe en bijna alle noten en sesamzaadjes
Maak de dressing in een klein kommetje, voeg peper en zout toe naar smaak en doe over de salade. Schud voorzichtig een beetje en doe dan de resteren noten, sesamzaadjes en nog wat munt erover. Serveer meteen
Notities
Kokosnoot aminos is een vervanger voor sojasaus en kun je online kopen Kun je geen aminos vinden dan is deze salade ook lekker met een dressing op basis van mayonaise