BASIC GEHAKTBURGER MET GEKARAMELISEERDE UI EN SPEK
Ik noem dit de basic gehaktburger omdat je hiermee natuurlijk eindeloos kunt varieren met kruiden en specerijen. En met diverse toppings. Hier serveer ik de burger op een blad kropsla die je om de burger heen kunt vouwen en zo in je mond kunt schuiven, maar het kan gerust ook op een paleo broodje of met een groene salade.
Voeg de tomatenpuree, mosterd, zout, peper en knoflook aan het gehakt toe en kneed door tot het goed gemengd is. Vorm hier 3 burgers van.
Bak de burgers rustig gaar in de kokosolie.
Ondertussen bak je de uien ringen rustig gaar in wat kokosolie. Op het moment dat ze glazig worden voeg je de balsamico toe en roer even door zodat het gelijkmatig wordt verdeeld. Laat dit rustig inkoken totdat de uien dik en stroperig worden.
Om te serveren neem je een blad sla, hierop leg je 1 of 2 plakken tomaat. Daarop komt wat van de saus, dan de burger. Leg hier eventueel weer een plak tomaat op, de gekarameliseerde uien, het uitgebakken spek en eindig met nog wat saus eventueel.