Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Chinese kool salade met Thaise dressing
Een lekker knapperige salade van Chinese kool met een Thaise dressing. Lekker met cashewnootjes en mango
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
½
krop
Chinese kool
2
kipfilets
1
mango
geschild en in reepjes gesneden
3
lente-uitjes
gesneden
flinke handvol cashewnoten
geroosterd en gehakt
2
geraspte wortels
Dressing
3
el
limoensap
4
el
olijfolie
1
el
sesamolie
1
el
vissaus
½
tl
verse gember
geraspt
½
tl
citroengras geraspt
1
tl
honing
1
rode chilipeper
zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden
Instructies
Pocheer de kip voor 10 minuten in kokend water met zout. Laat afkoelen terwijl je de rest van de salade bereidt.
Snij de Chinese kool in fijne reepjes en meng met de mango, lente-uitjes en wortel.
Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te combineren. Proef en pas aan met peper en zout.
Als de kip is afgekoeld pluk je die uit elkaar of je snijd het in blokjes. Meng door de salade.
Meng de Chinese kool met de dressing en strooi de cashewnoten er als laatste overheen. Serveer meteen
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
paleo
Trefwoord:
chinese kool, kip
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Nutrition
Calorieën:
287
kcal
,
Koolhydraten:
15
g
,
Eiwit:
15
g
,
Vet:
19
g
,
Verzadigd vet:
3
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
40
mg
,
Natrium:
450
mg
,
Kalium:
506
mg
,
Vezels:
2
g
,
Suiker:
11
g
,
Vitamine A:
5877
IU
,
Vitamine C:
43
mg
,
Calcium:
31
mg
,
Ijzer:
1
mg