Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.89
van
9
stemmen
Kipsalade met bleekselderij en avocado
Deze eenvoudige kipsalade is heerlijk als lunch Ook makkelijk om mee te nemen!. Als variatie kun je de kip ook pocheren in de kokosroom. Dat geeft het net een wat exotischer smaak.
Bereidingstijd:
15
minuten
min
Totale tijd:
15
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
200
gr
kipfilets
3
stengels
bleekselderij
in dunne schijfjes gesneden
1
rijpe
avocado
in blokjes
1
winterpeen
geraspt
1
bosuitje
in ringetjes gesneden
peper en zout
verse peterselie
voor serveren
Dressing:
3
el
mayonaise
homemade
1
el
appelciderazijn
peper
zout
Instructies
Pocheer de kipfilets voor ongeveer 10 minuten in kokend water met zout, laat afkoelen en pluk de kip vervolgens uit elkaar.
Doe dit in een grote kom samen met de gesneden groentes.
Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen. Breng het geheel op smaak met zout en peper
Gang:
Maaltijdsalade
Keuken:
Europese keuken
Trefwoord:
bleekselderij, kip
Dieetsoort:
Koolhydraatarm, paleo
Nutrition
Calorieën:
441
kcal
,
Koolhydraten:
14
g
,
Eiwit:
24
g
,
Vet:
33
g
,
Verzadigd vet:
5
g
,
Cholesterol:
73
mg
,
Natrium:
325
mg
,
Kalium:
1111
mg
,
Vezels:
9
g
,
Suiker:
4
g
,
Vitamine A:
5601
IU
,
Vitamine C:
16
mg
,
Calcium:
46
mg
,
Ijzer:
1
mg