Je hoort deze Griekse burger natuurlijk officieel met lamsgehakt te maken dus als je dat makkelijk kunt krijgen zeker doen. Ik koos dit keer voor half om half gehakt omdat lamsgehakt niet verkrijgbaar was. Qua smaken past het allebei
Wrijf de portobello’s in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg op een bakplaat en zet voor ongeveer 10-15 minuten in de oven.
Let op dat er heel veel vocht uit de portobello’s komt wat niet zo handig is als je ze als broodje gaat gebruiken. Laat ze daarom na bakken goed uitlekken op keukenpapier en dep het nog even droog voor je verder verwerkt.
Maak de burgers door alle ingredienten hiervoor goed door elkaar te mengen. Vorm er twee burgers van en bak deze in een koekenpan gaar en goudbruin.
Voor de saus knijp je het vocht goed uit de komkommer voor je het bij de mayonaise voegt. Rasp het teentje knoflook er door heen en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de hamburger op de portobello met de tzatziki.
De Griekse salade maak je door de ingredienten hiervoor te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Serveer de salade met de burger.