De hoeveelheid in dit recept is genoeg voor een standaard tulband vorm van 2.75 liter. De mini tulband vormpjes die ik gebruikte zijn bij elkaar 1,2 liter. Ik bakte er dus nog een sneeuwpop bij.
Verwarm de oven voor op 180˚C als je mini tulbandjes hebt. Heb je een grote vorm gebruik dan 160˚C. Vet een tulbandvorm heel goed in en bestuif met bloem.
Smelt de boter en de chocola samen op laag vuur of au bain marie tot het een glad en egaal geheel vormt. Zet apart om af te koelen.
Meng de melk, suikers en de vanille. Klop dit even door met een garde. Voeg de chocola en de eieren toe en meng alles goed door.
Voeg het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder toe en meng tot het samenkomt. Je hebt een stevig beslag.
Doe over in de klaarstaande vorm en zet in de oven. Voor de mini tulbandjes had ik een baktijd nodig van 40 minuten. Voor de sneeuwpop, die groter was, een kleine 60 minuten. heb je een normale tulband vorm hou dan rekening met 60-80 minuten. (want je hebt de oven dan ook op minder hoge temperatuur staan)
Haal uit de oven en laat minimaal 10 minuten afkoelen voor je het uit de vorm stort. Maak de glazuur door de slagroom te verhitten tot net onder het kookpunt en voeg dit toe aan de fijngehakte chocola. Roer tot het gesmolten is en een egaal glanzend geheel vormt. Giet dit over de tulband/tulbandjes