3limoenenje hebt 1,5 el schil en 1,5 el rasp nodig
10 grdragongehakt
10grdillegehakt
200grkerstomaatjesin vieren
2tlkappertjesfijn gehakt
2elolijfolie
4snedenzuurdesembrood
1teentjeknoflookgepeld en gehalveerd
1/4tlkomijnzaadgeroosterd en geplet
Instructies
Doe de avocado en de boter met de helft van de limoenrasp en de helft van het sap en een 1/2 tl zout in de kom van een staafmixer en pureer glad. Schraap zo nodig de zijkanten van de kom schoon. Schep het avocadomengsel in een kleine kom. Voeg 2/3 van de dragon en dille toe en meng alles. Zet de avocadoboter 10 minuten in de koelkast.
Meng voor de salsa de tomaten met de kappertjes, de overgebleven limoenrasp, het overgebleven limoensap en de olijfolie en flink versgemalen peper. Zet de salsa tot gebruik opzij.
Gril of rooster het brood.Wrijf de sneden aan een kant in met de snijkant van de knoflook. Laat het brood iets afkoelen en besmeer elke snede met de avocadoboter. Verdeel de tomatensalsa erop. Bestrooi met het komijnzaad en de overgebleven kruiden. maal er nog wat peper over. Besprenkel met olie en dien op.
Notities
Ik bleek geen kappertjes in huis te hebben dus ik heb fijngehakte augurk gebruikt. Ook de dragon was niet te krijgen en het roosteren van het komijnzaad heb ik achterwege gelaten. Alsnog was het heerlijk!