175grgroene druiven zonder pit(of je kunt ze ook witte druiven noemen... ;)
2elappelciderazijn
30mlolijfolie
bieslookom te garneren
Verder nodig
zeef
keukenmachine
Instructies
Verhit de bouillon en giet over de broodstukjes heen. Laat even staan zodat het vocht goed wordt opgezogen.
Doe de macadamianoten in de keukenmachine met het zout en de knoflook en draai tot de noten verpulverd zijn. Doe alle andere ingredienten erbij, behalve de bieslook en draai het geheel tot een gladde massa.
Giet de soep door een zeef. Kijk of het glad genoeg is naar je zin (zo niet dan zeef je het nog een keer met een fijnere zeef) en breng op smaak met peper en zout (is meestal niet nodig dus eerst even proeven)
Zet tot gebruik in de koelkast en serveer met gehakte bieslook eroverheen
Notities
Wil je voor deze soep wat minder vega opties hebben, zorg dan dat je er apart een bacon crumble bij maakt die men naar behoefte over de soep kan strooien voor het serveren.Een andere optie is om een stukje kip te pocheren en te plukken en deze voor de niet-vegans door de soep te doen.