Hoe maak je een cobb salad | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Cobbsalade met avocado en kip

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 stuk kipfilet ongeveer 150 gr
  • paar plakjes bacon
  • 1 mespunt gerookte paprika
  • 1 avocado in blokjes
  • 100 gr kerstomaatjes in kwartjes
  • 1/2 komkommer in plakjes
  • 50 gr baby spinazie
  • 2 eieren gekookt
  • 1/2 krop sla
  • tuinkers om te serveren

Dressing

  • 1 el citroensap
  • 3-4 el mayonaise
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflook
  • 1/2 tl dille gedroogd
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • 1/2 tl bieslook gedroogd
  • 1/2 tl chilipoeder

Instructies

  • Begin met het bakken van de kipfilet. Ik kruid deze meestal alleen met peper en zout en de gerookte paprika, maar gebruik de kruiden die je er lekker voor vind. Bak ondertussen ook de bacon uit en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Was de sla en mix deze met de spinazie in een grote kom. Voeg de avocado, komkommer, tomaat en eieren toe en eindig met de stukjes kipfilet en de krokant gebakken bacon. Bestrooi met de tuinkers
  • Maak de dressing door alle ingredienten te mixen hiervoor. En sprenkel over de salade. Geef de rest er apart bij.
Gang: Lunch
Trefwoord: avocado, bacon, kip, spinazie

Nutrition

Calorieƫn: 517kcal, Koolhydraten: 22g, Eiwit: 27g, Vet: 38g, Verzadigd vet: 7g, Cholesterol: 221mg, Natrium: 331mg, Kalium: 1412mg, Vezels: 10g, Suiker: 6g, Vitamine A: 6240IU, Vitamine C: 48mg, Calcium: 114mg, Ijzer: 4mg