Deze heerlijke aardappels kunnen prima gebruikt worden als voorgerecht of bijgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 45 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
12jonge aardappelslaat het vel eraan
olie om de bakplaat in te vetten
2,5elextra virgin olijfolie
1teenknoflookgepureerd
2elverse peterseliefijn gesneden
1elverse tijmblaadjes, fijn gesneden
1elverse basilicumfijn gesneden
150gramroomkaascreme fraiche kan ook
12plakjesprosciutto
1bakjetuinkers
Instructies
Kook de aardappels voor 15 minuten in kokend water met genoeg zout. Laat uitlekken en iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 240 c. Verdeel de aardappels over een licht ingevette bakplaat of dek de bakplaat af met bakpapier. Druk elke aardappel plat met een lepel of ander instrument. Bestrooi met olijfolie, zout en peper.
Bak de aardappels in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot ze krokant zijn en goudbruin. Laat afkoelen voor ongeveer 10-15 minuten.
Klop de knoflook, de kruiden en de creme fraiche bij elkaar in een kom en doe een eetlepel van het mengsel op de aardappel. Leg er een plak prosciutto op en serveer op een bedje van waterkers.