Snij het rundvlees in grove stukken van ongeveer 2 cm en bestrooi met zout en peper.
Doe de boter in een stoofpan en zodra het schuim van de boter af is voeg je het vlees toe. Bak het bruin in ongeveer 10 minuten. Snij drie van de uien grof en voeg bij het vlees. Bak mee voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de fles bier toe. Steek de kruidnagels in de overgebleven ui en doe die erbij. Je kunt hem heel laten. Hij valt toch vanzelf uit elkaar. Voeg dit samen met de foelie, laurier en kaneel toe aan het vlees mengsel.
Breng aan de kook, voeg peper en zout toe naar smaak. Doe het deksel op de pan en kook voor ongeveer 2 uur. Voeg de wortels toe en kook nog eens een half uur. Voeg de pompoen toe en kook nog weer een half uur. Check of het vlees uit elkaar valt en de pompoen gaar is,
Check tijdens het koken regelmatig of er nog genoeg vocht in de pan zit en voeg waar nodig nog wat water, bier of bouillon toe
Je kunt aardappels eraan toe voegen en zo een eenpansmaaltijd maken of je kunt het serveren met aardappelpuree. Bestrooi met wat vers geraspte nootmuskaat. Dit gerecht wordt nog beter als je het een dag van tevoren klaar maakt.
Notities
Wil je dit gerecht in de slowcooker maken hou dan rekening met een totale tijd van ongeveer 7-8 uur op stand 'low'. Ik check het meestal na een uur of 6 even. Is het vlees dan nog niet goed gaar dan laat ik het nog een tijdje staan. Meestal doe ik dan de wortels en de pompoen ergens halverwege erbij. Het is geen ramp om het meteen erin te doen maar de kans is vrij groot dat de pompoen uit elkaar is gevallen. Wortel blijft meestal wel heel.