Er gaat toch niks boven zelf gemaakte Oud Hollandse poffertjes!
Voorbereidingstijd: 45 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur
Porties: 4porties
Ingrediƫnten
125grbloem
125grboekweitmeel
2eieren
boter
3dllauwe melk
1zakjegedroogde gistvan 7 gram
vanillesuiker
Instructies
Meng de gist met een beetje van de lauwe melk en roer tot het is opgelost.
Doe de boekweit en de bloem bij elkaar in een kom en maak een kuiltje in het midden waar je de gist ingiet. Meng tot een stevig glad beslag en doe de rest van de melk erbij en roer tot allemaal is opgenomen.
Voeg de (losgeklopte) eieren, zout en vanillesuiker toe en laat voor ongeveer 45 minuten rijzen.
Verhit de poffertjespan en doe een beetje boter in elk holletje. Vul ze voor ongeveer de helft met het beslag en bak eerst de ene kant tot de bovenkant wat droger wordt. Draai dan om met een vorkje en bak de andere kant nog even kort mee.
Serveer met de poffertjes met een flinke klont roomboter en poedersuiker