Blancheer de groentes tot ze beetgaar zijn, 2-3 minuten, spoel af met koud water en laat uitlekken. In de tussentijd maak je de citroenmayonaise door 75 gr mayonaise te mengen met 1 eetlepel creme fraiche en sap van een halve citroen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Wrijf de zalmfilets in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een ovenvaste koekenpan en zodra die goed heet is leg je de zalm op de huid in de pan en laat 1 minuut goed doorbakken. Leg hem nog even 30 seconden op de andere kant en schuif de filets dan de oven in voor ongeveer 5 minuten of totdat de zalm gaar is maar nog niet helemaal droog van binnen.
In de tussentijd verhit je de boter in dezelfde pan waar je de groenten in hebt geblancheerd en zodra de boter gesmolten is roer je er een eetlepel grove mosterd doorheen. Voeg de groenten toe en roer even door voor 1 minuut tot alles bedekt is met mosterd en boter. Voeg 1 klein handje muntblaadjes toe en de fijngesneden bieslook.
Serveer met iets van aardappeltjes of wellicht ook lekker met een mooie pasta. De citroenmayonaise is trouwens superlekker!