Heerlijk receptje van coquilles met spek en peterselieboter. Perfect als voorgerecht tijdens de feestdagen
Voorbereidingstijd: 20 minutenmin
Bereidingstijd: 5 minutenmin
Totale tijd: 25 minutenmin
Porties: 8personen
Ingrediënten
24kerstomaatjes aan de tak
24coquillesschoongemaakt
12plakkenontbijtspek(halve plak per coquille)
3elolijfolie
3elboter
2teentjesknoflookfijn gehakt
1limoensap en geraspte schil nodig
1een klein bosje platte peterseliefijn gehakt
Instructies
Verhit de oven tot 180˚C. Leg de tomaatjes op een bakschaal en bestrooi met peper en zout en olijfolie. Doe deze in de oven en laat ongeveer 20 minuten bakken. Haal uit de oven en zet apart. Reduceer de hitte van de oven naar 100˚C
Leg 1 coquille op een half plakje ontbijtspek en rol dit strak op en zet vast met een tandenstoker (of van die leuke bamboeprikkers die ik heb gebruikt). Verhit een koekenpan tot hij flink heet is. Voeg de olijfolie toe en bak de coquilles tot het spek gebruind is en aan alle kanten crispy. Hou wel in de gaten dat je dit niet te lang doet want coquilles zijn snel gaar! Hou ze warm in de oven tot de rest klaar is.
Voeg de boter en knoflook aan de pan toe waar je net de coquilles in hebt gebakken en laat dit een paar minuutjes op lage hitte bakken. Voeg het limoensap en de rasp toe en verwarm. Voeg als laatste de platte peterselie toe.
Serveer de coquilles met de tomaatjes en druppel de limoen peterselie boter erover heen. Als je coquille schelpen hebt is het leuk om ze daarin te serveren!