Maak de abrikozen schoon door ze door de helft te snijden en de pit te verwijderen. Als ze heel groot zijn snij ze dan nog iets kleiner.
Maak de mango schoon en snijd het vlees van de pit. Ik heb er nog steeds moeite mee om een mango goed schoon te maken maar ik doe het altijd boven een kom zodat ik in ieder geval al het sap opvang.
Doe de abrikozen en de mango in een brede pan. Voeg de gelei suiker toe en roer alles samen. Voeg het sap van de citroen toe en zet op een laag vuur op.
Breng aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen. Je wilt wellicht de dikte van de jam controleren op een koud bordje voordat je klaar bent. Als je je vinger over het bordje haalt moeten de twee gedeeltes jam niet meer bij elkaar komen en makkelijkindikken.
Zodra het dik genoeg is haal je het van het vuur en laat je het helemaal afkoelen.
Heerlijk op eigen gemaakt brood met dik boter maar ook lekker in desserts!