Maak de garnalen schoon maar laat de koppen en de staarten intact. Met een scherp mesje splits je de garnalen open over de rug en verwijder je het darmkanaal, Bestrooi de garnalen lichtjes met zout.
Verwarm de olie in een grote koekenpan. Doe de garnalen in batches en bak op medium vuur voor 2 minuten elke kant of tot ze roze beginnen te worden met goudbruin. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak 1 minuut mee. Voeg de wijn toe en kook dit voor 1 minuut tot een beetje gereduceerd. Verwijder de garnalen van de pan en verdeel ze over de kleine ovenschaaltjes.
Voeg de blokjes tomaat toe en basilicum aan de koekenpan en breng op smaak met peper. Kook een paar minuten tot de tomaten verwarmd zijn en schep het mengsel dan over de garnalen. Voeg een paar stukjes van de feta toe aan elke saganaki en stop ze tussen de garnalen in als je een grotere pan gebruikt Zet in de oven voor 5 minuten tot de kaas begint zacht te worden.