Deze heerlijke en makkelijke kersen clafoutis en de klassieker maar kan ook makkelijk worden gemaakt met ander fruit.Let op: de hoeveelheden in dit recept zijn voldoende voor twee (ondiepe) quichevormen van 22 cm. Het aantal personen van 16 is dus berekend voor TWEE clafoutis
Was de kersen, verwijder de steeltjes en ontpit ze. Dit is het makkelijkste met een speciaal tangetje.
Verwarm de oven voor op 180˚ C.
Klop de eieren met de suiker tot het mengsel verkleurt en lichtgeel/ wit wordt en flink gaat schuimen. Voeg dan de bloem, vanille en het zout toe. Giet nu de melk erbij.
Vet je quichevorm goed in. Schenk het beslag in de vorm, voeg de ontpitte kersen toe en bestrooi daarna met amandelschaafsel en zet het vervolgens 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven zodra het gaar is en bestrooi met de resterende poedersuiker.
Je kunt de clafoutis warm of koud eten. Lauwwarm is het lekkerste!