Om de gebruinde boter te maken doe je de boter in een klein steelpannetje en laat het smelten en zachtjes koken tot de boter bruin wordt en heerlijk begint te ruiken. Let op want het verbrand snel! Zet het vuur uit en laat wat afkoelen
Verwarm de oven voor op 180 C.
Combineer alle droge ingrediënten in een grote kom (bloem, amandelmeel, suiker, bakpoeder, kaneel en zout) en mix alles goed om te combineren.
Mix alle natte ingrediënten in een andere kom (karnemelk, ei, vanille) Prak je banaan en voeg die toe aan de natte ingrediënten. Roer goed om te combineren.
Doe je natte en droge ingrediënten bij elkaar en roer met een houten lepel tot alles goed is gecombineerd. Klop niet langer als nodig is.
Zodra alles gemengd is voeg je de gesmolten boter er aan toe en roer je de pecannoten en de chocolade stukjes er ook door. Roer weer tot alles net gecombineerd is.
Ik heb een tulband vorm gebruikt maar je kunt natuurlijk ook een gewone cake vorm gebruiken. Het beslag was eigenlijk net een tikkie teveel voor mijn tulband vorm dus vul hem niet helemaal tot de rand!
Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-60 minuten of tot een houten prikker er redelijk schoon uitkomt. Laat het niet te droog worden!