100grsuikersiroopvoor het maken van 250 ml suikersiroop gebruik je 110 gr suiker/180 ml water
Instructies
Maak eerst de suikersiroop door 110 gr suiker en 180 ml water bij elkaar te doen in een steelpannetje. Verhit tot de suiker is gesmolten en kook daarna nog ongeveer 1 minuut door. Zet van het vuur om af te koelen.
Pureer de aardbeien en de watermeloen samen in een staafmixer of met een blender. Doe in een zeef en laat uitlekken. Dit hoef je niet te doen maar ik ben niet zo'n fan van stukjes pit (van de watermeloen) dus vandaar.
Meng de fruitpuree met het sap van de limoen en 100 gr suikersiroop. Roer even goed door en zet in de koelkast om af te koelen.
Heb je een Zoku ijsjesmaker, haal hem dan uit de vriezer, giet de aardbeien-meloen puree erin en wacht een paar minuten. Heb je geen ZOKU dan kun je natuurlijk ook een andere vorm gebruiken. Laat die dan minimaal 4 uur in de vriezer hard worden.