In het oorspronkelijke gerecht werd curry poeder gebruikt maar aangezien ik dat niet had en vergeten was te kopen heb ik een paste van patak gebruikt en wel de curry madras. Die had ik nog liggen en werkte erg goed qua smaak. De hoeveelheid; ik heb het niet gemeten maar ik heb zo'n kleine verpakking gebruikt die in de kartonnetjes zit verstopt. Daar is bijna het hele zakje erin gegaan.
Porties: 2personen
Ingrediƫnten
1rode chili
1medium ui
3knoflook tenen
3cmverse gember
400grkikkererwtenuit blik, afgespoeld en uitgelekt
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Bak de uien, chili, knoflook en gember in de olie. Doe de curry paste erbij en roer even goed door. Voeg de kokosmelk toe en roer weer tot de curry paste is 'opgelost' in de kokosmelk. Doe de kikkererwten erbij en breng zachtjes aan de kook en laat dit een paar minuten pruttelen. Doe de spinazie erbij en laat het slinken. Doe de tomaatjes erbij en proef of je nog extra limoen of zout moet toevoegen.