Voor het maken van de zoete aardappelfrietjes, boen je de aardappels goed schoon en snij ze dan in dunne reepjes. Doe de reepjes in een plastic zakje, giet hier wat olijfolie bij en schud het zakje om of meng het met je handen tot je zeker weet dat alle reepjes met olie zijn bedekt.
Schud wat peper, zout, cayenne en gerookt paprikapoeder in het zakje en meng alles weer goed. Schud uit op een bakblik en spreid ze goed uit. Bestrooi met grof zeezout en zet in de oven. (zijn in ongeveer 20 minuten gaar)
Kijk het kippendijenvlees na op stukjes bot die misschien zijn blijven zitten en snij ze in stukjes.
Snij de ui fijn. Was de sla en doe in een sla centrifuge of slinger in de rondte met een theedoek.
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met kokosolie en laat de uien even fruiten tot ze glazig zijn. Doe de blokjes kipfilet ondertussen in een kom en bestrooi ruim met zout, peper, chilipoeder en gerookt paprikapoeder. Doe bij de uien in de pan en bak rondom gaar en goudbruin.
Leg wat van de blaadjes sla op een bord en schep hierop het kip/ui mengsel. Leg hierop wat van de tomaatjes, de bosui en de avocado.