Deze lekkere kipburgers zijn pittig, bevatten flink wat knoflook en zijn ook nog eens whole30 proof.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 10 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 6personen
Ingrediënten
500grkipdijfiletsin blokjes
6tenenknoflookgrof gehakt
2tlgedroogde chilivlokken
1,5tlzeezout
peper
1/2elnatuurazijn
125grchampignons
2cmgembergeschild
1elkokosrasp
scheutje olijfolie
1 eioptioneel
75grhazelnotengemalen
Instructies
Doe alle ingredienten voor de burgers bij elkaar in een keukenmachine (behalve de hazelnoten) en draai het fijn tot er geen grote stukken meer te zien zijn. Kijk even of het mengsel goed bij elkaar blijft zitten als je er een burger van maakt (met natte handen werkt dit het beste) en bak een klein mini burgertje om te kijken of de smaak goed is.
Je kunt optioneel een ei toevoegen als het mengsel wat te droog is
Zo ja, dan kun je de burgers vormen en elk door de gemalen hazelnoot halen zodat er een lekker laagje op zit.
Bak ze in de hete olie, maar zet het vuur niet te hoog.