2kleine venkelbollen(schoongemaakt en ook hier heel dun gesneden. Mandoline is handig hier!)
15grverse dillegesneden
50grrucola
2elpijnboompitjesgeroosterd
60grfetaverkruimeld
1sinaasappelin partjes
Dressing
2elolijfolie
1elcitroensapvers natuurlijk
1tlhoning
zeezout en peper
Instructies
Doe de venkel, courgette en dille in een schaal en schud dit even goed door met de dressing (citroensap, olijfolie en zout en peper) Zet apart en laat dit minstens 20 minuten even marineren of tot een uur aan toe.
Als je klaar bent om de salade te serveren, doe je rucola in een grote schaal. Schep alle courgette en venkel op de rucola en giet de citroendressing daar bovenop. Schud of schep het voorzichtig om, proef en voeg nog wat peper en zout naar smaak toe.
Doe wat van de partjes sinaasappel er doorheen. Als de dressing te zuur is kun je ook iets minder citroen gebruiken en dit vervangen door sinaasappelsap